Hozzávalók:
- 1 kg csontozott kecskehús, felkockázva
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 közepes fej vöröshagyma, finomra vágva
- 3 gerezd fokhagyma, zúzva
- 2 sárgarépa, felkockázva
- 2 szárzeller, felkockázva
- 1 konzerv hámozott paradicsom (400 g)
- 2 evőkanál paradicsompüré
- 1 teáskanál szárított rozmaring
- 1 teáskanál szárított kakukkfű
- 1 babérlevél
- 2 csésze marhahús alaplé
- Só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
- Friss petrezselyem vagy bazsalikom a díszítéshez
- Friss tészta vagy rizs a tálaláshoz
Hogyan készítsd el a kecske ragut:
Egy nagy lábosban hevítsd fel az olívaolajat közepes lángon. Add hozzá a finomra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát, majd pirítsd meg őket néhány percig, amíg az hagyma megpuhul és aranyszínűvé válik.
Add hozzá a felkockázott kecskehúst a lábasba, majd pirítsd meg mindkét oldalát, amíg szép barna nem lesz. Ez segít a ragunak gazdagabb ízt adni.
Miután a hús megpirult, add hozzá a felkockázott sárgarépát és szárzellert. Párold őket néhány percig, amíg kissé megpuhulnak.
Öntsd hozzá a hámozott paradicsomot a lábasba, majd törjük össze a paradicsomot egy fakanállal. Adj hozzá paradicsompürét, rozmaringot, kakukkfüvet, babérlevelet és marhahús alaplevet. Alaposan keverd össze.
Fedd le a lábast, majd alacsonyabb hőfokon főzd a ragut legalább 2-3 órán keresztül, vagy amíg a hús szépen megpuhul. Időnként keverd meg, és ellenőrizd az ízeket, ízesítsd sóval és frissen őrölt fekete borssal ízlés szerint.
Amikor a hús szépen megpuhult, távolítsd el a babérlevelet, majd készíts elő tálaláshoz friss tésztát vagy rizst.
A kecske ragut tálalhatod friss tésztával vagy rizzsel. Ha friss tésztát választasz, főzd ki a tésztát a csomagoláson található utasítások szerint sós vízben, majd szűrd le.
A tálalás előtt helyezd a kész tésztát vagy rizst egy tálra vagy tányérra, majd kanalazd rá a kecske ragut. Ízlés szerint díszítheted friss aprított petrezselyemmel vagy bazsalikommal.
A kecske ragut akár friss salátával vagy párolt zöldségekkel is tálalhatod, hogy teljes és ízletes ételt hozz létre.
Ez a kecske ragu remek lehetőség a kecskehús kihasználására, és gazdag, ízletes étel, amelyet élvezhet a család és a barátok.
Jó étvágyat kívánok!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése