2023. június 9., péntek

Kecske ragu

 


Hozzávalók:

  • 1 kg csontozott kecskehús, felkockázva
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 közepes fej vöröshagyma, finomra vágva
  • 3 gerezd fokhagyma, zúzva
  • 2 sárgarépa, felkockázva
  • 2 szárzeller, felkockázva
  • 1 konzerv hámozott paradicsom (400 g)
  • 2 evőkanál paradicsompüré
  • 1 teáskanál szárított rozmaring
  • 1 teáskanál szárított kakukkfű
  • 1 babérlevél
  • 2 csésze marhahús alaplé
  • Só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
  • Friss petrezselyem vagy bazsalikom a díszítéshez
  • Friss tészta vagy rizs a tálaláshoz

Hogyan készítsd el a kecske ragut:

  1. Egy nagy lábosban hevítsd fel az olívaolajat közepes lángon. Add hozzá a finomra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát, majd pirítsd meg őket néhány percig, amíg az hagyma megpuhul és aranyszínűvé válik.

  2. Add hozzá a felkockázott kecskehúst a lábasba, majd pirítsd meg mindkét oldalát, amíg szép barna nem lesz. Ez segít a ragunak gazdagabb ízt adni.

  3. Miután a hús megpirult, add hozzá a felkockázott sárgarépát és szárzellert. Párold őket néhány percig, amíg kissé megpuhulnak.

  4. Öntsd hozzá a hámozott paradicsomot a lábasba, majd törjük össze a paradicsomot egy fakanállal. Adj hozzá paradicsompürét, rozmaringot, kakukkfüvet, babérlevelet és marhahús alaplevet. Alaposan keverd össze.

  5. Fedd le a lábast, majd alacsonyabb hőfokon főzd a ragut legalább 2-3 órán keresztül, vagy amíg a hús szépen megpuhul. Időnként keverd meg, és ellenőrizd az ízeket, ízesítsd sóval és frissen őrölt fekete borssal ízlés szerint.

  6. Amikor a hús szépen megpuhult, távolítsd el a babérlevelet, majd készíts elő tálaláshoz friss tésztát vagy rizst.

    1. A kecske ragut tálalhatod friss tésztával vagy rizzsel. Ha friss tésztát választasz, főzd ki a tésztát a csomagoláson található utasítások szerint sós vízben, majd szűrd le.

    2. A tálalás előtt helyezd a kész tésztát vagy rizst egy tálra vagy tányérra, majd kanalazd rá a kecske ragut. Ízlés szerint díszítheted friss aprított petrezselyemmel vagy bazsalikommal.

    3. A kecske ragut akár friss salátával vagy párolt zöldségekkel is tálalhatod, hogy teljes és ízletes ételt hozz létre.

    Ez a kecske ragu remek lehetőség a kecskehús kihasználására, és gazdag, ízletes étel, amelyet élvezhet a család és a barátok.

    Jó étvágyat kívánok!

     

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése