Itt van egy egyszerű és finom kecske kolbász recept:
Hozzávalók:
- 1 kg friss kecskehús (legjobb, ha váll vagy combhús)
- 150 g szalonna vagy füstölt szalonna, felkockázva
- 2 gerezd fokhagyma, zúzva
- 2 teáskanál só
- 1 teáskanál őrölt fekete bors
- 1 teáskanál őrölt kömény
- 1/2 teáskanál szárított majoranna
- 1/2 teáskanál pirospaprika
- Hogyan készítsd el a kecske kolbászt:
A kecskehúst vágd apróbb darabokra, majd daráld le a húsdarálón vagy helyezd egy food processzorba. Add hozzá a felkockázott szalonnát és a zúzott fokhagymát. Daráld le mindent alaposan, amíg egyenletesen összekeverednek.
Egy tálban keverd össze a sót, a fekete borsot, a köményt, a majorannát és a pirospaprikát. Add hozzá ezt a fűszerkeveréket a darált húshoz, majd jól keverd össze, hogy egyenletesen eloszlanak a fűszerek.
Formázz kolbászokat a kecske hús masszából. Ehhez használhatsz kolbász töltőgépet vagy egyszerűen formázz hosszúkás hengereket a masszából és tekerd be őket alumínium fóliába.
Helyezd a kolbászokat hűtőszekrénybe legalább 2-3 órára, hogy jól összeálljanak és az ízek összeérjenek.
Amikor készen vagy a sütésre, előmelegített grillsütőt vagy serpenyőt használj. Süsd a kolbászokat közepes hőmérsékleten mindkét oldalukon, amíg aranybarnák és átsültek.
Ha szereted a füstös ízt, akkor a sütés előtt helyezz néhány füstölő fadarabot a grillsütő vagy serpenyő alá.
Ha a kolbászok készre sültek, vedd ki őket a sütőből vagy serpenyőből, és hagyd őket pár percig pihenni.
Tálald a friss kecske kolbászt melegített zsemlével, mustárral vagy más kedvenc szószoddal.
Jó étvágyat kívánok!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése