2023. június 9., péntek

Kecske kolbász recept


 Itt van egy egyszerű és finom kecske kolbász recept:

Hozzávalók:

  • 1 kg friss kecskehús (legjobb, ha váll vagy combhús)
  • 150 g szalonna vagy füstölt szalonna, felkockázva
  • 2 gerezd fokhagyma, zúzva
  • 2 teáskanál só
  • 1 teáskanál őrölt fekete bors
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • 1/2 teáskanál szárított majoranna
  • 1/2 teáskanál pirospaprika
  • Hogyan készítsd el a kecske kolbászt:
  1. A kecskehúst vágd apróbb darabokra, majd daráld le a húsdarálón vagy helyezd egy food processzorba. Add hozzá a felkockázott szalonnát és a zúzott fokhagymát. Daráld le mindent alaposan, amíg egyenletesen összekeverednek.

  2. Egy tálban keverd össze a sót, a fekete borsot, a köményt, a majorannát és a pirospaprikát. Add hozzá ezt a fűszerkeveréket a darált húshoz, majd jól keverd össze, hogy egyenletesen eloszlanak a fűszerek.

  3. Formázz kolbászokat a kecske hús masszából. Ehhez használhatsz kolbász töltőgépet vagy egyszerűen formázz hosszúkás hengereket a masszából és tekerd be őket alumínium fóliába.

  4. Helyezd a kolbászokat hűtőszekrénybe legalább 2-3 órára, hogy jól összeálljanak és az ízek összeérjenek.

  5. Amikor készen vagy a sütésre, előmelegített grillsütőt vagy serpenyőt használj. Süsd a kolbászokat közepes hőmérsékleten mindkét oldalukon, amíg aranybarnák és átsültek.

  6. Ha szereted a füstös ízt, akkor a sütés előtt helyezz néhány füstölő fadarabot a grillsütő vagy serpenyő alá.

  7. Ha a kolbászok készre sültek, vedd ki őket a sütőből vagy serpenyőből, és hagyd őket pár percig pihenni.

  8. Tálald a friss kecske kolbászt melegített zsemlével, mustárral vagy más kedvenc szószoddal.

Jó étvágyat kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése