2018. október 10., szerda

Meleg kecskesajt krutonkorongon, pirított lilahagymával



Hozzávalók
  • ízlés szerint
  • 16 dkg kecskesajt
  • 1 nagy fej lilahagyma
  • 4 szelet kenyér
  • 2 db ág kakukkfű
  • 4 ek. olíva olaj
  • 3 ek. balzsamecet
  • 6 tk. vaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 4 marék (rukkola, madársaláta, bébispenót) salátamix
Elkészítés
  1. A lilahagymát laskára vágjuk és 2 tk. vajon erős lángon megpirítjuk.
  2. A balzsamecetet elkeverjük az olívaolajjal, a préselt fokhagymával, a sóval, majd a salátára csurgatjuk és óvatosan összeforgatjuk, vigyázva, hogy a saláta meg ne törjön.
  3. A kenyérszeleteket 1-1 tk. vajon megpirítjuk. Egy pohár, vagy tálka segítségével korongokat szaggatunk belőle.
  4. Ráhelyezzük a kecskesajt szeleteket és 200 fokos sütőbe tolva pár perc alatt átmelegítjük.
  5. Ha átmelegedett, a tetejére halmozzuk a pirított lilahagymát, megszórjuk, vagy megtűzdeljük kakukkfűvel és szedünk a tányérra a salátából is, végül tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése