2018. október 10., szerda

Kecskevagdalt kapros tökkel

Kecskevagdalt kapros tökkel 
 
 
4 főre
80 dkg kecskehús
2 db tojás
2 db zsemle
petrezselyem zöld
2 db kisebb spárgatök
kapor zöld
4 dl tejföl
16 dkg vaj
4 dkg zsemlemorzsa
gyömbérgyökér
bors
cukor
ecet
olaj a sütéshez
 
Elkészítés: 
A húst ledaráljuk, hozzáadjuk az áztatott zsemlét, tojást, vágott petrezselyem zöldet, sót, borsot, reszelt gyömbért és összegyúrjuk. Egyenlő pogácsákat formázunk és olajban kisütjük. A tököt megtisztítjuk, egyenletes darabokra vágjuk, vajon megpároljuk, sózzuk, majd vágott kaporral meghintjük. Az elkészült tököt kiszedjük az edényből. A visszamaradt léhez adjuk a tejfölt, kiforraljuk és ízesítjük. Tálaláskor a tökdarabkákat tányérra tesszük, meglocsoljuk a tejföllel és mellétesszük a fasírtokat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése