Hozzávalók
- ízlés szerint só
- 16 dkg kecskesajt
- 1 nagy fej lilahagyma
- 4 szelet kenyér
- 2 db ág kakukkfű
- 4 ek. olíva olaj
- 3 ek. balzsamecet
- 6 tk. vaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 4 marék (rukkola, madársaláta, bébispenót) salátamix
Elkészítés
-
A lilahagymát laskára vágjuk és 2 tk. vajon erős lángon megpirítjuk.
-
A balzsamecetet elkeverjük az olívaolajjal, a préselt fokhagymával, a sóval, majd a salátára csurgatjuk és óvatosan összeforgatjuk, vigyázva, hogy a saláta meg ne törjön.
-
A kenyérszeleteket 1-1 tk. vajon megpirítjuk. Egy pohár, vagy tálka segítségével korongokat szaggatunk belőle.
-
Ráhelyezzük a kecskesajt szeleteket és 200 fokos sütőbe tolva pár perc alatt átmelegítjük.
-
Ha átmelegedett, a tetejére halmozzuk a pirított lilahagymát, megszórjuk, vagy megtűzdeljük kakukkfűvel és szedünk a tányérra a salátából is, végül tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése