4 főre
80 dkg kecskehús
2 db tojás
2 db zsemle
petrezselyem zöld
2 db kisebb spárgatök
kapor zöld
4 dl tejföl
16 dkg vaj
4 dkg zsemlemorzsa
gyömbérgyökér
só
bors
cukor
ecet
olaj a sütéshez
Elkészítés:
A húst ledaráljuk, hozzáadjuk az áztatott
zsemlét, tojást, vágott petrezselyem zöldet, sót, borsot, reszelt
gyömbért és összegyúrjuk. Egyenlő pogácsákat formázunk és olajban
kisütjük. A tököt megtisztítjuk, egyenletes darabokra vágjuk, vajon
megpároljuk, sózzuk, majd vágott kaporral meghintjük. Az elkészült tököt
kiszedjük az edényből. A visszamaradt léhez adjuk a tejfölt,
kiforraljuk és ízesítjük. Tálaláskor a tökdarabkákat tányérra tesszük,
meglocsoljuk a tejföllel és mellétesszük a fasírtokat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése