2015. július 26., vasárnap

Sült kecskehús

Ha sikerül beszereznünk egy igazán ritka húsfélét, a kecskehúst, készítsük el az alábbi recept szerint! Sokáig emlékezetes marad az íze, hiszen a húst borecet, bor, sör és pálinka keverékében pácoljuk.



Elkészítési idő
1 h 40 min
Nehézségi fok
Közepes nehézségű
Energiaérték
725 kcal / 3031 kJ
Tápértéktáblázat

Hozzávalók

Hungry guy
4 — 6
1-1,5 kg
kecskehús
A pácléhez:

1 dl
olaj
2 dl
borecet
1 ek.
Vegeta
1 csokor
petrezselyem

bors
A felöntéshez:

1 dl
száraz fehérbor
1 dl
sör
0,5 dl
pálinka


Elkészítés
Az olajat, az ecetet, a sót és a borsot jól összekeverjük.
A megmosott húst nagyobb darabokra vágjuk, tálba tesszük, és a páclével leöntjük. A húsra rendezzük a petrezselyemszálakat, és egy éjszakán át állni hagyjuk.
A húsdarabok minden oldalát forró olajon aranysárgára pirítjuk.
A megsült húst tepsibe szórjuk, és 200 ºC-ra előmelegített sütőben 1, 5 órán át sütjük.
Sütés közben a húst a maradék páclével locsolgatjuk.
Tálalás
Ehhez az ételkülönlegességhez friss salátát tálalunk.
Tanács
Hogy fokozzuk az ízeket, a sütésnél a tepsibe dobhatunk egy friss rozmaringágat.
Konyhai trükk
A páccal való locsolgatástól a hús szaftos marad, és egyedi ízt kap.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése