2015. július 7., kedd

Mèzes sült kecskecomb

Hozzávalók 4-6 személyre: 1 kecskecomb 4 közepes fej vöröshagyma 1 kg burgonya só (lehet húspuhító is) bors rozmaring 2-3 evőkanál méz, amivel a húst bekenjük olaj vagy zsír a sütéshez kb. 5 dl víz Elkészítés: A combot jól megmosom, lecsepegtetem és szárazra törlöm. Ha van a felületen nagy izomszalag, azt szépen, óvatosan levágom. Eltávolítok minden zsiradékot, ami a felületén található. Ez azért szükséges, mert leginkább fagyú található rajta, ami igen jellegzetes ízű, és egyeseknek elég kellemetlen. Ha nem fér el a sütőedényben, akkor elvágom a forgónál. A hagymákat meghámozom, felezem, ha nagy, akkor negyedelem. A burgonyát szintén meghámozom, ha nagyobb burgonyával csinálom, felezni esetleg negyedelni szoktam. Ha kicsivel, akkor egészben hagyom. A húst sózom, borsozom, megszórom rozmaringgal, és beleteszem a sütőedénybe. Melléteszem körben a hagymát, utána a burgonyát. Ilyenkor még egyszer meg szoktam sózni egy kicsit, és rozmaringgal is megszórom a burgonya miatt. 3 nagy evőkanál zsírt teszek rá. Felöntöm vízzel, lefedem, és beteszem a sütőbe. Kis lángon hagyom 1 órát, hogy jól átpárolódjon. Közben egyszer megfordítom, és megöntözöm a levével a burgonyákat. Mikor már puha és csak a szín van hátra, leveszem a fedőt, és úgy sütöm tovább. Ha megvan a szín, kiveszem, és megkenem vékonyan mézzel. 2-3 percre visszateszem, majd tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése