2010. február 1., hétfő

Sajtkrém

20 dkg juh vagy kecskefeta sajt, (akiknek túl karakteres a juh vagy kecskesajt, csinálhatja tehénfetából is)
1 vöröshagyma
1 póréhagyma
tejföl
petrezselyem
2 dkg vaj
A hagymákat felvágom. A vöröset apróbbra, a pórét karikákra. A vajat egy lábosban megolvasztom és rádobom a vöröshagymát. Ha már üvegesedik rádobom a pórét is. Kevergetem. Egy kis vízzel felöntöm és lefedve hagyom párolódni. Rázogatom, nehogy leragadjon a lábas aljára. Kb 10 perc múlva, ha már puha leveszem a tűzről. Hozzákeverem a darabos fetasajtot és egy kis tejföllel lazítom, hogy krémesebb legyen. Friss petrezselymet vágok bele. Friss bagettra kenve egyenesen isteni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése