2010. február 1., hétfő

Almapüré kecskesajttal

Az alma kétharmadát meghámozzuk, kicsumázzuk, felkockázzuk, annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje, hozzáadjuk a cukrot meg a fahéjat, majd kb. 35 percig főzzük. Szűrőn átpasszírozzuk, hozzáadjuk a 2 dl vízben felfőzött zselatint, és kicsit lehűtjük. Kisméretű karikaformákat félig töltünk meg a pürével, és egy órát hagyjuk teljesen megdermedni.
A kecskesajtot simára keverjük, a formákat színig töltjük vele, majd újabb 2 órára hűtőben pihentetjük. Lereszeljük vagy késsel nagyon apróra vágjuk a mézes süteményt, és sütőben megpirítjuk. A maradék almát kimagozzuk, vékony csíkokra vágjuk, összekeverjük a méz, dióolaj és citromlé keverékével, majd a gyümölcsvelő mellé tálaljuk.

Hozzávalók
4 személyre
600 g savanyú alma,
150 g cukor,
1 fahéjrúd,
40 g zselatin,
200 g friss kecskesajt,
50 g mézes csók vagy sütemény,
2 kávéskanál méz,
1-2 evőkanál citromlé,
3 evőkanál dióolaj

forrás konyhamuveszet.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése