Hozzávalók 4 főre:
2 evő kanál liszt,
2 evő kanál zsemlemorzsa,
175 ml sherry,
1 kg kicsontozott gidahús,
6 gerezd fokhagyma,
1 gidamáj,
2 evő kanál sherryecet,
100 g mandula,
kevés sáfrány,
75 ml oliva olaj,
só,
bors
2 evő kanál liszt,
2 evő kanál zsemlemorzsa,
175 ml sherry,
1 kg kicsontozott gidahús,
6 gerezd fokhagyma,
1 gidamáj,
2 evő kanál sherryecet,
100 g mandula,
kevés sáfrány,
75 ml oliva olaj,
só,
bors
Olajban megpirítunk 3 gerezd
fokhagymát, majd kivesszük. A nagyobb méretű kockákra szeletelt húst
megkapatjuk az olajban, majd ízlésünknek megfelelően besózzuk,
hozzátesszük a megsütött fokhagymát és egy pár percig összesütjük. Egy
másik edényben megsütjük a májat, a mandulát, a maradék fokhagymát és a
zsemlemorzsát. Ezt a sült keveréket egy mozsárban összetörjük a borssal,
sáfránnyal és hozzáöntjük a sherryecetet. Az így összezúzott keveréket
összeöntjük a hússal, hozzáadunk 1,5 dl vizet és a sherryt. Ezután addig
sütjük, míg a hús kellően átsül és a szósz sűrű nem lesz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése