2011. június 20., hétfő

Akciósan „árulta” a kecskéket az éj leple alatt!


Nem csak ellopta, hanem azonnal el is adta a kecskéket a román férfi, akit az Izsákon történt állatlopással gyanúsítanak a kiskőrösi rendőrök. A kecskék egy részét egy szabadszállási gazdától hozták vissza, húsznak viszont egyelőre nyoma veszett.

A 22 éves román gyanúsítottnak egyébként igen jó helyismerete volt az izsáki gazdaságban, hiszen korábban dolgozott ott napszámosként. Tudta azt is, hogy a Gedeon dűlőben lévő farmon éjszaka senki sem felügyeli az állatokat, ráadásul a karám egyik ajtaja nyitva van.

– Oda vitte a szabadszállási vevőt, aki úgy tudta, hogy a kecskék a román férfi tulajdonában vannak – mondta Mihályné Bornemisza Eleonóra, megyei főkapitányság szóvivője. Még attól sem fogott gyanút a vásárló, hogy rendkívül „jutányos” áron, darabonként 4 ezer forintért adta el neki a román napszámos az állatokat. Így 34 kecskéért 136 ezer forintot fizetett, noha – a meglopott gazda szerint – ennyi állat közel a tízszeresét, 1,2 millió forintot ér.

– Segítette a nyomozást, hogy a szabadszállási vevő teherautójának lámpája az izsáki farmon végrehajtott manőverezés közben kitörött – folytatta Mihályné. – A lámpaüveg alapján találták meg a kollégák a járművet, majd a 34 kecskét Szabadszálláson.

A vevő elmondta, hogy kitől vásárolt Izsákon, így nem sokkal később sikerült igazoltatni és elfogni a település központjában a román férfit. A 34 kecskét a rendőrök már visszaadták az izsáki tulajdonosnak, a többi állatról azonban egyelőre nincs információ.

Forrás: www.baon.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése