2010. február 4., csütörtök

Kecskesajt Egyszerüen


Egyszerű sajtrecept

A nyerstejet melegítse kb. 35 c-ra. Tegye bele a tej mennyiségének megfelelő oltót. A tej fél óra alatt megdermed. Ekkor késsel vágja apró darabokra, vagy keveréssel alaposan törje össze. Fél-egy óra alatt a savót kiadja. Nagyon kis lángon, folyamatosan keverve utó kell melegíteni, kb. 42 c-ra. Amikor kis, gumiszerű rögöket kap, merjesajtformába, vagy egyszerűen gyümölcsmosó formába. A savó kicsurog (ez is iható: finom és egészséges). A készülő sajtot többször meg kell fordítani.

24 óra múlva ki lehet venni a formából, sóval vékonyan, egyenletesen be kell dörzsölni.

Ekkor már ehető, de érlelve finomabb lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése