2010. február 4., csütörtök

Kecske Vágás


Csak erős idegzetűeknek aki nem bírja meg csinálni inkább hívjon bőllért!!!!!!!!

Általában bakokat szoktak inkább vágni mivel anya kecskére mindig van kereslet. Bakok ivar érése az eddigi cikkekben szerepel vagyis 8-9 hónap. Kecske vágás ugy működik, hogy a kecskét el visszük a többi állat szeme előtt legalábbis én így teszem mivel szerintem nem szép látvány a anya előtt csinálni mivel 2-3 hétig sír, vagyis hívja a gidát a vágás után a vágáshoz vissza térve a kecskét több féle módon lehet le vágni.
1. Első mód: Egy nagy kalapáccsal szemből fejbe vágni erővel, hogy be törjön a koponya és elájujon tőle és utána a gége fölött a állkapocs csont alatt a nyak szélétől kb 3-4 centiméterre vagyis a gerinctől kell bele szúrni a kést és de ezt egy határozott mozdulattal és erővel. aztán egy erős húzással kifelé a álla felé vágni hogy el vérezzen. Nem szenved az állat, kb 20 másodperces míg a izom rángások véget érnek.

2. Második mód: A kecskét két láb közé fogása hátcsó két lába meg kötése és a fentiben említett "utána a gége fölött a állkapocs csont alatt a nyak szélétől kb 3-4 centiméterre vagyis a gerinctől kell bele szúrni a kést és de ezt egy határozott mozdulattal és erővel. aztán egy erős húzással kifelé a álla felé vágni hogy el vérezzen. Nem szenved az állat, kb 20 másodperces míg a izom rángások véget érnek."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése