2011. május 6., péntek

Baconban grillezett kecske camanbert redhot chili cukkínivel



Hozzávalók:
4 x 15 dkg kecske camembert, 1 evőkanál felkockázott bacon, 8 vékony szelet bacon, 1 szál zöldhagyma, frissen őrölt bors, 1 evőkanál méz

A cukkinihez:
2 cukkini, 2 evőkanál vaj, 1 piros chili kettévágva és kimagozva, 2 gerezd fokhagyma, só, bors, pár csepp pirított szezámmagolaj

Elkészítés:
Egy evőkanál vagy karalábévájó segítségével a camembert-ek tetejét szépen lefejtjük. A felkockázott bacont elkeverjük a mézzel, az őrölt borssal és a felaprított zöldhagymával, elosztjuk a sajtokba, a tetejét visszatesszük. Két szelet bacont egymásra merőlegesen kiterítünk, ráhelyezünk egy camembert-t, ráhajtjuk a szalonnát, ugyanígy teszünk a többivel. 180 fokos sütőben vagy fedeles grillben 10 perc alatt megsütjük.

A cukkinit megmossuk, 1 centis karikákra vágjuk. A vajon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, hozzádobjuk a felszeletelt fokhagymát és a finomra vágott chilit, átforgatjuk, végül a szezámolajjal megcsepegtetjük. A forró camembert-t a fűszeres cukkinivel tálaljuk.

forrás: nana.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése