2016. április 24., vasárnap

Kecskesült gyökérzöltséggel


HOZZÁVALÓK (4 SZEMÉLYRE):
fél kecskegida
2,5 dl száraz fehérbor
0,5 l szárnyas vagy csontleves
10 dkg vaj
1 szál friss rozmaring
durvára tört feketebors
3 szál új fokhagyma (ha nincs akkor 3 kis fej fokhagyma)
2 szál újhagyma
Elkészítés: 
a körethez:
2 szál sárgarépa
2 közepes cékla
1 kicsi zellergumó
40 dkg burgonya
2 közepes fej vöröshagyma

frissen őrölt bors
2 kiskanál zsír
A 4-5 kilós kecskegida fele körülbelül négy személyre elég, akár kiadós étkezéshez is. A csonttal együtt, nagyobb darabokra vágjuk, tepsibe rakjuk, sózzuk, borsozzuk, összeforgatjuk és felöntjük a szárnyas-, vagy csontlével. Lefedjük alufóliával, majd 180 C-fokos sütőben félpuhára pároljuk, ekkor hozzáöntjük a fehérbort, a húsdarabokra tesszük a vajat, hogy ráolvadjon, mellészórjuk az előkészített, félbevágott új fokhagymákat, új hagy mát és a forró sütőben pirosra sütjük.
A körethez, a meghámozott zöldségeket nagyobb da rabokra vágjuk, sóval, borssal összeforgatjuk, tepsibe szórjuk, meglocsoljuk az olvasztott zsírral, 1 deci vízzel és a forró sütőben többször át forgatva megsütjük.

Tálaláskor a sült kecskehúst a sült zöldségekkel tálaljuk és meglocsoljuk a szaftjával.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése