2011. április 22., péntek

Léccel verték szét a kecske fejét

Különös kegyetlenséggel pusztítottak el egy kiskecskét a minap Csornán. A fejét verték szét egy lécdarabbal. A brutális támadás gazdája biztonságérzetét is összetörte.




Állatkínzás miatt nyomoz a csornai rendőrség. Egy kecskét vertek agyon ismeretlenek a napokban Csornán. A gazda, Horváth János nem tudja, kinek állt útjában a féléves jószág. Annyi biztos számára, hogy tanyáján nem először járhattak a „gyilkosok".

A Horváth-tanya a Bartók Béla utca „háta mögött", az úgynevezett gödrök közelében van. Néhány bárány és most már eggyel kevesebb kecske lakja. A nyugdíjas férfi hobbiból tartja őket, szabadidejét tölti el állatai között. Az egyik reggel szörnyű látvány fogadta a karámban.



A kiskecske az ajtóhoz közel feküdt, rögtön láttam, hogy nem csak pihen – idézte fel a Kisalföldnek. – A lelketlen betolakodók egy lécdarabbal verték szét a fejét. Korábban is észrevettem már, hogy idegenek járnak a területen, mivel több helyen letiporták a kerítést. Kárt azonban nem okoztak, nem vittek el semmit, és se a kecskéket, se a birkákat nem bántották. Hogy most miért vadultak meg, nem tudom. Biztos, hogy kergették a többit is, de azoknak talán sikerült elbújniuk. Mindenesetre már nem olyan barátságosak, mint voltak még néhány nappal ezelőtt is.


Horváth Jánosnak a történtek után elment a kedve a hobbigazdálkodástól. Azon gondolkodik, hogy felszámolja az állatállományt és a kertet is eladja. Bizonyára nem kevés munkát fektetett bele, ezért nehéz szívvel válna meg kedvenceitől.

– Ezek után már nem is érzem biztonságban őket. A tettesek bármikor visszajöhetnek és az állatok védtelenek. Hiába tartok két kutyát is. Úgy gondoltam, nyugdíjasként a békét találom majd itt meg, a természetben. Most ezt a nyugalmat és biztonságérzetet törték össze – tette hozzá a gazda.

A csornai rendőrök állatkínzás miatt folytatják a nyomozást ismeretlen tettes ellen. Megtudtuk: a tanyán talált lécdarabbal verték agyon az állatot. A tetem vizsgálatát elvégző állatorvos szerint koponyaűri bevérzés okozta pusztulását. Azaz, szétverték a fejét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése