2011. február 16., szerda

Kecskesajt golyók



Hozzávalók 2 személyre: 10 dkg kecskekrémsajt, 10 dkg natúr tejszínkrémsajt, 1/2 piros húsú paprika, 3 szem aszalt sárgabarack, 2 kocka ét tortabevonó
A kétféle krémsajtot jól összekeverjük. Belekeverjük a nagyon apróra vágott piros húsú paprikát, majd a masszából kiskanállal darabokat szaggatunk ki. Kézzel gombócokká formáljuk. Az aszalt sárgabarackot apróra vágjuk, a csokoládét durvára reszeljük és összekeverjük a kettőt. Tálkába tesszük és meghempergetjük benne a sajtgolyókat. Minyonpapírban kínáljuk.
Elkészítés:
A paprikákat apró kockákra vágjuk. A kakukkfüvet leöblítjük, lerázzuk és lecsipkedjük a levelét. A zselatint megpuhítjuk kinyomkodjuk és forró vízben feloldjuk.
A krémsajtot és a kecskesajtot összekeverjük, majd hozzáadjuk a zselatint. A paprika, a kakukkfű és a tökmag egy részét félretesszük díszítésnek, a többit a sajtkrémbe keverjük, és sóval, borssal ízesítjük.
A mozzarellát lecsepegtetjük és vékony szeletekre vágjuk. Folpack fóliával kibélelünk egy négyszögletes formát. A forma alját kirakjuk a mozzarellával. Rásimítjuk a sajtkrém 1 /3-át, majd ismét mozzarella következik. A rétegezést kétszer megismételjük. A sajttortát 2-3 órán át a hűtőszekrényben hagyjuk megdermedni. A hagymát megtisztítjuk és finomra vágjuk. Az ecetet elkeverjük a sóval és a borssal. Hozzáadjuk a hagymát, belekeverjük a kétféle olajat. A sajttortát kiborítjuk a formából és lehúzzuk róla a fóliát. A maradék paprikával, tökmaggal és kakukkfűvel díszítve, a vinaigrette mártással együtt kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése