2011. július 8., péntek

A Parlagfű ellen


A napokban ismét virágzásnak indult hazánk egyik legkártékonyabb gyomnövénye, a sok százezer ember életét hónapokig megkeserítő parlagfű. Mit tehetünk ez ellen az egészségkárosító növény ellen? Ehhez adunk tanácsokat.
Az allergiás emberek számára nehéz napok jönnek a parlagfű virágzás elkezdődésével. Gyulladt szemek, eldugult légzőjáratok, görcsös köhögés adja hírül, hogy ismét telített a levegő a parlagfű pollenjével... Vannak, akik ezt az időszakot a népi gyógymódok valamelyikének alkalmazásával próbálják átvészelni. Egyesek kecsketejet isznak, vagy a "szegény ember tehenének" nevezett állat tejéből készült sajtot fogyasztják. A kecske ugyanis válogatás nélkül elfogyaszt minden zöld növényt, így a parlagfüvet is, és a tejében szintetizálódó anyagok immúnissá tehetik annak rendszeres fogyasztóját. Mások a svédcseppre esküsznek: néhány üveg elkanalazását követően akár végleg búcsút mondhatunk az allergiás tüneteknek. Mi azonban azt javasoljuk olvasóinknak, hogy vegyék fel a harcot a kártékony gyom ellen. A küzdelem eszközeiről és lehetőségeiről itt olvashatnak bővebben.

(Csak akkor ha a Kecske is eszik parlagfüvet)

Meglovasitott Kecskék


Közel kétmillió forint értékben nőstény kecskéket vittek el egy tanyáról. Az 53 állatot egy 22 éves román állampolgárságú férfi lopta el, akinél megtalálták az állatokat a rendőrök, így nem tudta letagadni tettét. A tulajdonos visszakapta a kecskéit.

A kecskék jobbak, mint a nők?


Robert Wisikoti, egy 26 éves fiatalember számára a kecskék bizonyultak jobbnak az "ágyban" a női nemmel szemben. A férfi Malawi központi kerületében gyakorolta a "kecske-házasság" örömeit, tettéért a bíróság 2 év börtönre ítélte.



Robertet a mponelai bíróság 2 év kényszermunkára ítélte, a férfi a tárgyaláson nem tagadta bűnösségét. Elijah Chawigna, a kecske tulajdonosa fedezte fel a jelenetet, először csak a furcsa zajra lett figyelmes, aztán rohant oda a rezgő bokorhoz, ahová az állat volt kikötözve, és akkor pillantotta meg a fiatal férfit, aki a kecske hátsó lábába kapaszkodva "boldog" pillanatokat szerzett önmagának.

Chawigna az eset után azonnal feljelentette a férfit, akit a bíró 24 hónap kényszermunkára ítélte, ezt a büntetést sokan enyhének ítélték meg, ugyanis Malawiban ezért az állatias cselekedetért akár 14 év börtön is járhatna. A bíróság enyhító körülménynek tekintette, hogy a férfi nem tagadta bűnösségét, sőt a tárgyaláson azt is hangsúlyozta, hogy számára a kecskék nagyobb örömet szereznek, mint a nők.

Egyébként a zoofíliát szigorúan büntetik Hollandiában, Kanadában, és az USA több államában is, Angliában pedig csak akkor, ha behatolás is történik. Németországban, Belgiumban és Oroszországban engedélyeznek bizonyos szexuális "kapcsolatot" állatokkal, de tiltják az állatpornográfia terjesztését.