2010. november 21., vasárnap

Hegyi kecske ölt meg egy túrázót

Minden bizonnyal hegyi kecske ölt meg egy 63 éves túrázót a Washington állambeli Olimpia Nemzeti Parkban.

A parkőrség közlése szerint Robert Boardman a Klahhane-hegygerinc közelében sérült meg. Beszállították a Port Angeles-i kórházba, ahol néhány órával később belehalt sérüléseibe. Bár a sebek jellegéről közelebbit nem mondtak, a korai vizsgálatok azt jelzik, hogy egy hegyi kecske okozhatta őket. A gyanúsított állatot ki is lőtték, és állatpatológiai elemzésnek vetik alá.

Megoldódik a kecske és juhtenyésztők állatjelölési problémája


Hódmezővásárhely – 2010. január elsejétől csak elektronikusan megjelölt állatokat lehet az Európai Unióba exportálni. A szakminiszter mai bejelentése szerint: a tenyésztőknek forrást biztosítanak az átálláshoz.
2010. január elsejétől csak a mikrocsippel megjelölt juhokat és kecskéket lehet az Európai Unióba exportálni. Az eddig alkalmazott rendszerről történő átállást az Európai Unió anyagilag is támogatja. A hódmezővásárhelyi XXVI. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napokon Dr. Máhr András a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Minisztérium szakállamtitkára bejelentette: az Európai Unió 5 évig támogatja az elektronikus jelölésre történő átállást. Telefonon értük utol a Magyar Juh és Kecsketenyésztők Szövetségének ügyvezető igazgatóját, Hajduk Pétert aki a delmagyar-hu-nak elmondta: – Nem sikerült mentességet kérnünk a chipes jelölés alól, de azt sikerült elérnünk, hogy a tenyésztők állatonként 275 forint plusz áfa támogatást kaphassanak az Európai Uniótól.

Öngyilkos lett a kecske?


Kútba ugrott kecske mentéséhez riasztották ma (szerda) délelőtt a kecskeméti tűzoltókat.



Felsőszéktóba, a Széles köz közelébe kellett vonulniuk a lánglovagoknak, ahol egy tanyán a gyűrűs kútba ugrott a fiatal állat, de mire a helyszínre értek, már megfulladt. A tűzoltók kiemelték a 6 méteres mélyből a szerencsétlen kecskét, mely csak néhány héttel előzte meg a végzetét: a gazdája szerint ugyanis idén ősszel mindenképpen levágták volna.