2010. március 7., vasárnap

Kecske Körmölés

A kecskéket időről időre körmölni kell.Szabad tartás (Nagy kifutó,legelőn tartás)esetén évi 1-2 alkalom elegendő. zárt tartás esetén viszont gyakrabban kb 2 havonta kell körmölni.

A módszer:

A kecskét körmöléséhez szükség van egy éles késre,bicskára és legalább két emberre az egyik lefogja az állatot a másik elkezdi a körömvágást,esetenként több ember is kelhet főleg a kecskebaknál.

Fontos! Nagyon figyelni kell arra nehogy elevenbe vágjon mikor körmöl. Az hogy hol kezdődik az eleven rész könnyen megállapítható. Általában 1 cm körüli köröm levágása elég.

2010. március 2., kedd

Egyik Szemem Sír a Másik Nevet!

Máma a harmadik Anya kecskénk hozta világra kis kecskéjét. De az első kicsi farfekvéssel jött világra valamint egy harmadik testvére kezdetlegi magzattal és nyitott gerinccel :-(
A Második ami született tőle egészséges, Kis Gida(kis Bakk)lett.
Az anya kecskénket akinek Gizi a neve nagyon meg visselte ez a esett. Rengeteg vért vesztett és nagyon le van gyengülve de eszik iszik szóval rendbe jönn reméljük ha holnap rosszabb állapotban lesz akkor injekciót kel adni neki, hogy segítse a váladékozást és kicsit az immunrendszerét fel erősítse.
Jah amúgy a blog fejlécben Gizike van és pont ugyan olyan Gidával gyarapodtunk.